sâmbătă, 25 iulie 2009

O tura scurta pe platoul Bucegilor

Am plecat sambata dimineata impreuna cu fetele cu destinatia Sinaia - Cota 1400.
Eu mi-am luat bicicleta ca nu ma atragea in mod deosebit statul la plaja pe o patura pe munte o zi intreaga :D
La cota 1400 am vrut initial vroiam sa urcam spre Cota 2000 pe jos, dar nu am rezistat tentatiei si am luat telescaunul.

Am ajuns pe la ora 12 sus, la Cota 2000 unde era destul de racoare.
M-am pregatit de tura, am lasat fetele acolo pe patura si am plecat. Ma gandisem sa cobor la Piatra Arsa apoi pe drumul de masina pana la Babele si de acolo pe platou pe traseul turistic pana la Vf. Omu. Traseul se facea pe jos in ~5h conform indicatoarelor.

De la cota 2000 am coborat mai mult cu bicicleta in spate deoarece traseul turistic era f.abrupt. Intr-un final am luat-o pe drumul de masina care ducea la Piatra Arsa, dar vazand in zare o turma de oi cu multi caini, care erau fix pe drum am decis ca sa o iau iar pe traseul turistic care era destul de accidentat.



Pe traseul turistic
Ajuns la Piatra Arsa am pornit pe drumul de masina care urca la Babele. Am ajuns in mai putin de o ora acolo. Aici agitatie mare. Am stat sa fac 2-3 poze si am plecat mai departe spre Omu.

Conform indicatoarelor erau 2-2:30h de mers.. eu am facut in jur de 45min, desi au fost zone in care am carat in spate bicicleta.


La intersectia traseului de iarna cu cel de vara care duc spre Omu am decis sa o iau pe cel de vara care este mai drept si nu mai urca. Am mers destul de incet ca era o poteca ingusta si f.multi oameni. Spre surprinderea mea, toti imi faceau loc sa trec.


Varful si cabana Omu

Valea Cerbului


Ultimele sute de metri spre Omu le-am parcurs impingand la bicicleta. Era prea abrupt si multe pietre. Incepuse sa ma doara si genunchiul drept la care cred ca am o probleme pe la ligamente. Weekendul trecut dupa o tura de 105km pe plat m-a durut ingrozitor, pe final abia mai pedalam. Am facut pauza de vreo 3 zile fara sa merg cu bicicleta, dar se pare ca nu a fost suficient. Asa ca am decis sa nu fortez in zonele accidentate pe urcare.

Pe varf am stat vreo 10 minute, am facut poze de jur imprejur si am plecat.

La intersectia drumului de vara cu cel de iarna am decis sa o iau pe cel de iarna, pe sus. Nu mai aveam deloc apa si stiam ca pe acolo era un izvor. Nu l-am gasit :( Drumul a fost liber, nici tipenie de om pe acolo. Pe ultima portiune se cobora pe niste pietre mari si pamant care fugea de sub roti.. era sa iau mai multe trante aici asa ca am inceput sa cobor pe langa ea ultimii zeci de metri.

In stanga drumul de vara pe care venisem, inainte cel de iarna.


Pana aici facusem de pe varf 20min, desi am mers f.incet din cauza drumului f.accidentat.


La babele nici nu am mai oprit si am luat-o la vale pe drumul spre Piatra Arsa pe unde venisem.
Intre timp frana fata a inceput sa faca figuri, nu prea mai tinea deloc. M-a mancat pe mine in fund acum 2 zile sa ii schimb lichidul si sa o aerisesc fara kit-ul de aerisire.. rezultatul: aer ramas pe circuit=> frana care nu mai tinea aproape deloc. Am mers destul de tare pe pietrele alea (top speed 43.3km/h :P) doar cu frana spate care la fiecare apasare bloca roata si ma duceam saniuta. Ma gandeam ca nu ajung inapoi fara sa iau macar o tranta.

Ei bine n-am luat pe pietre la viteza si am luat pe iarba la 10-15km/h :D
Am vazut in fata o gropa, nu mi-am dat seama cat de mare e si am pus frana fata.. s-a blocat roata spate si s-a dus pe lat inainte si eu am cazut in cot :D


Ajuns la baza varfului unde se aflau fetele (cota 2000) am zis sa nu mai ocolesc si sa merg direct la ele de-a dreptul pe munte, cu bicla in spate. Nu m-au obosit cei 27km si 4h de mers cu bicicleta cat m-a obosit urcarea direct pe munte. :(

Ajuns la ele am mancat, am baut apa (venisem de la Omu fara sa beau deloc apa) si am plecat in partea cealalta a versantului spre Cota 1400, pe jos. am mers pe jos, de-a dreptul pe sub telescaun fara sa o mai urmam traseul. Abia am ajuns jos cu bicicleta.. am jurat ca nu o mai iau vreodata cu bicicleta de-a dreptul pe munte, indiferent ca e coborare sau urcare. Nu din cauza ca este grea (~13kg) ci din cauza ca este incomoda rau.

Un comentariu:

  1. a fost o iesire pe cinste din care ne-am ales cu arsuri solare urate dar a meritat tot efortul.
    PS: din cauza ideilor mele cu scurtaturile am ajuns sa coboram de-a dreptul pe langa telescaun.

    RăspundețiȘtergere